4.2 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Kćerku gađao Kur‘anom u glavu, suprugu šoljom za kafu: Srušila se, izgubila svijest, dobila potres mozga…

Općinski sud u Travniku je, nakon održanog dokaznog postupka, donio nepravosnažnu prvostepenu presudu Fahrudinu Karičiću kojom ga je oglasio krivim za izvršeno krivično djelo nasilja u porodici, te mu izrekao kaznu zatvora od deset mjeseci.

Podsjećamo, prema optužnici koju je podiglo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, optuženom Karičiću se stavljalo na teret da je u periodu od kraja marta 2020. do 25. aprila 2020. godine u okolini Viteza, u porodičnoj kući u kojoj živi sa suprugom N. K. i četvero maloljetne djece, nasiljem, te drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio mir, fizički integritet i psihičko zdravlje supruge N. K. i maloljetne kćerke. Prema presudi, on je 31. marta 2020. godine u poslijepodnevnim satima, nakon kraće rasprave i prepirke sa suprugom N. K, sa šanka u kuhinji uzeo veliku šolju za kafu kojom je pogodio oštećenu u glavu.

– Ona je tada pala na tlo i izgubila svijest, stoji u presudi gdje se navodi da je oštećena tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede u vidu potresa mozga. Optuženi Karičić je, stoji nadalje u presudi, 25. aprila 2020. godine u kasnim večernjim satima u porodičnoj kući, nakon kraće verbalne prepirke i svađe sa suprugom N. K, uzeo svetu knjigu Kur’an i istu bacio u pravcu maloljetne kćerke pogodivši je u glavu, nakon čega je nastavio da uništava stvari po kući.

– Iz kuće je izbacio jedan TV prijemnik, pocijepao dva Kur’ana te razbio staklo na ulaznim vratima kuće, navodi se u presudi na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe, prenosi Oslobođenje.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti