17 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Kenan Kurbašić: Ulaganje u mlade koji se bave sportom je ulaganje u budućnost

Većina sportskih klubova danas se manje više suočava sa problemom finansiranja. Na prostoru općine Doboj Jug to pitanje je regulisano kroz djelovanje Sportskog saveza koji ujedno i okuplja sve klubove registrirane na prostoru ove Općine.

Iako Doboj Jug slovi po parametrima za prostorno malu općinu svakako je pozitivan primjer kako regulirati oblast sporta, ali i omogućiti najmlađima da od malih nogu treniraju u nekom od klubova. Prema dostupnim podacima danas na prostoru ove Općine 300 djece trenira u različitim klubovima što dodatno doprinosi njihovom pravilnom psiho-fizičkom razvoju.

Sve navedeno je bio povod da razgovaramo sa Kenanom Kurbašićem, predsjednikom Sportskog saveza općine Doboj Jug.

Prema njegovim riječima sportisti na ovom području ne bi mogli funkcionisati bez piomoći Općine Doboj Jug te ističe:

“Podrška koju imamo je 90% od Općine, s tim da obezbjedimo još neka sredstva od donacija i projektima, ali Općina je ta koja trenutno drži Sportski savez na nogama. ”

Jedan od projekata koji svakako izaziva pažnju je i škola plivanja. Kako smo saznali od Kenana Kurbašića dosada je kroz ovu školu plivanja prošlo više od 1000 djece različitog uzrasta, a nova škola plivanja će uslijediti već u julu ove godine.

Kenan Kurbašić je na samom kraju našeg razgovora poručio i roditeljima da odvoje svoje slobodno vrijeme za treninge svojih mališana, jer se tako stvaraju uspomene za cijeli život. O čemu smo još razgovarali pogledajte u našem video prilogu:

Povezane vijesti

Najnovije vijesti