1.8 C
Tešanj
Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img

Krao po bauštelama oko Graza pa stvari odnosio u BiH

Policija je u okolici Graza uspjela uhititi muškarca koji je od kolovoza radio nestašluke na nekoliko gradilišta. Ukradenu robu odnio je u inozemstvo točnije u BIH.

U kolovozu je 30-godišnjak ukrao neke stvari po prvi put, a do prosinca lista krađa porasla je za još četiri puta. Krao je u okruzima Leibnitz, Deutschlandsberg, Voitsberg te u Wr. Neustadtu.

Prije svega krao je građevinsku opremu poput hidrauličnih čekića ili vibrirajućih strojeva. Ono što je zanimljivo, čovjek je gotovo uvijek sam radio na tim gradilištima i mogao je opremu jednostavno odvesti automobilom vlastite tvrtke.

Policija mu je duže vrijeme bila na tragu, zbog čega je obavljena i kućna pretraga. Tamo su dužnosnici pronašli “brojne ukradene stvari”, navodi se u prijenosu. Policija stoga ne može isključiti da je krao u više od pet navrata.

Većinu ukradene opreme odnio je u Bosnu i Hercegovine. Djelomično je priznao što mu se stavlja na teret već na prvom ispitivanju. Budući da već ima relevantne presude za imovinske delikte u evidenciji, odveden je u zatvor Graz-Jakomini.

Izvor: gpmaljevac.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti