2.7 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Ljubomora najvjerovatniji motiv ubistva državljanina BiH u Austriji

Nakon brutalnog ubistva državljanina BiH (40) u Gornjoj Austriji, polako izlaze i ostali detalji vezani za ovaj slučaj, koji je šokirao Gornju Austriju.

Kako prenose mediji, najvjerovatniji motiv je ljubomora, jer navodno sve ima veze sa bivšom suprugom glavnog osumnjičenog Crnogorca (40).

“Prema trenutnom pravcu u kom ide istraga, motiv je vjerovatno ljubomora”, saopšteno je danas iz policije: Navodno, osumnjičeni je bio uvjeren da njegova supruga, s kojom više ne živi, bila u vezi sa žrtvom. Kako prenose mediji, upravo to je presudilo 40-godišnjem državljaninu BiH. Iako je i danas osumnjičeni odbijao da odgovori na većinu pitanja tokom saslušanja, ovo je trag u kojem definitivno ide istraga, iako policija na terenu i dalje provjerava i ispituje činjenice.

Podsjetimo, državljanin (40) Bosne i Hercegovine brutalno je izboden juče ujutro na ulici u Marhtrenku u Gornjoj Austriji.

On je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinioca brzo je okončana, a uhapšeni su  crnogorski državljanin (40) i mladić (19) iz Bosne i Hercegovine. Kako prenose mediji, mladić iz BiH više nije pod istragom zbog ubistva, jer je navodno bio samo vozač i nije znao namjere Crnogorca (40), ali i dalje je u pritvoru zbog kršenja austrijskog Zakona o strancima, s obzirom da nije imao prijavljeno boravište u ovoj zemlji, pišu Nezavisne novine.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti