19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Monstruozno: Majka dozvoljavala pedofilu da joj zlostavlja trinaestogodišnju kćerku, zauzvrat dobijala novac, odjeću…

Majka je pokušala zataškati i otežati istragu policije i tužilaštva

Prije nekoliko dana policija je u Srbiji uhvatila starijeg muškarca koji se par godina seksualno zlostavljao trinaestogodišnju djevojčicu, međutim istragom su došli do šokantnim i još monstruoznijih detalja.

Naime, istragom je utvrđeno da je 58-godišnji muškarac poznavao djevojčicinu majku iz školskih dana, te je praktično izdržavao majku, dok mu je ona zauzvrat dopuštala da zlostavlja njenu kćerku. Štaviše, majka je, kako piše Kurir, na sve moguće načine pokušala zataškati i otežati istragu policije i tužilaštva.

– Negirala je da muškarac ima odnose s djevojčicom, i to od njene jedanaeste godine, a nagovarala je i dijete da laže istražitelje kako se ništa loše i nedozvoljeno nije dogodilo. Takođe, majka je odbijala i da dozvoli da njenu kćerku pregleda ginekolog, kaže izvor.

Osumnjičeni je davao pare za hranu, cigarete, za odjeću, kupovao je zimnicu, ogrjev, plaćao račune, itd..

– Ona se praktično izdržavala od seksualne eksploatacije djeteta, jer nema primanja, nije nigdje zaposlena. Majka je pred istražiteljima branila zlostavljača jer joj je on bio jedini izvor prihoda, kaže izvor i dodaje da je policija zbog ove komplikovane situacije morala mjesecima da prati osumnjičenog kako bi prikupili dovoljno valjanih materijalnih dokaza.

Za sada je krivična prijava podneta samo protiv muškarca, a da li će i protiv žrtvine majke biti pokrenut neki postupak, još nije poznato. Uhapšeni je radio u jednom javnom preduzeću kao komunalni radnik. Kolege ga znaju kao sitnog lopova, jer je ranije krao ivičnjake i naftu iz firme, zbog čega su protiv njega podnosene prijave i pokretani disciplinski postupci, prenosi oslobođenje.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti