13.5 C
Tešanj
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Održana Ekološka konferencija povodom 22. marta – Svjetskog dana voda.

U četvrtak, 22. marta 2018. godine, u organizaciji Sportskog saveza općine Tešanj, a u sklopu projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“, u maloj sali Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, održana je EKOLOŠKA KONFERENCIJA  povodom obilježavanja 22. marta – Svjetskog dana voda, na temu “IZRADA KATASTRA ZAGAĐIVAČA ZE-DO KANTONA”.

U prilogu donosimo Saopštenje za medije iz Sportskog saveza, a povodom ovog događaja:

22 . mart – Svjetski dan voda obilježen ekološkim aktivnostima.

Edukacija na polju očuvanja životne sredine

Tešanj, 22.03.2018. godine

U okviru realizacije projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“, koji provodi Sportski savez općine Tešanj u povodu obilježavanja 22. marta –Svjetskog dana voda, s ciljem podizanja nivoa svijesti građana o značaju zaštite životne sredine kroz edukaciju i praktično djelovanje, dana 22.03.2018.godine sa početkom u 17:00 sati, u prostorijama Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, organizovana je ekološka konferencija na temu „Izrada registra zagađivača Zeničko-dobojskog kantona“, na kojoj su učestvovali predavači:

  • dr. sci. Raif Seferović i
  • dr. sci. Mirano Jupić,

Konferenciji je prisustvovalo preko sedamdeset učesnika, među kojima i veliki broj mladih sa područja općine Tešanj, te predstavnici javnog i kulturnog života, predstavnici jedinica lokalne samouprave, mediji (Federalna TV, Tešanj.net, TSC Tešanj) kao i članovi više sportskih i drugih udruženja, među kojima posebno izdvajamo članove Odreda izviđača „Crni vrh“ iz Tešnja te učenike i profesore Gimnazije „Musa Ćazim Ćatić“ iz Tešnja.

Predavači su prisutne građane, putem prezentacija pripremljenih materijala, upoznali sa dinamikom i ciljevima izrade Registra zagađivača te o značaju provedbe kantonalnog ekološkog akcionog plana sa posebnim osvrtom na područje općine Tešanj.

Nakon završenog izlaganja upriličena je konferencija za prisutne medije i novinare.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU), a implementira razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

 

Fotogalerija:

Povezane vijesti

Najnovije vijesti