1.8 C
Tešanj
Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img

Oduzeta roba vrijedna 88.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na području Regionalnog centra Tuzla u nekoliko odvojenih akcija privremeno su oduzeli raznu tehničku robu te duvan i cigarete bez akciznih markica, a ukupna vrijednost procjenjuje se na 88.000 KM.

Kako je saopšteno, u akciji “Kentaur” uočili su dva vozila u kojima je bio sitno rezani duvan (195 kg) namijenjen za daljnju distribuciju i prometovanje na području Tuzlanskog kantona. 

U prethodnom periodu su, dodaje se, kod pet lica pronašli cigarete koje nisu bile obilježene na zakonom propisani način, te za koje nije bilo propisane dokumentacije. 

Pronađeno je, saopšteno je, ukupno 4.328 paklica cigareta. Takođe, na području Graničnog prelaza Karakaj, uz upotrebu specijalizovane opreme (endoskopi, detektori), tokom detaljnog pregleda putničkih i teretnih vozila otkrili su tri  carinska prekršaja odnosno pronašli skrivenu i neprijavljenu robu (termalna kamera, razna tehnička oprema). 

Roba je privremeno  oduzeta, a protiv lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nanezavisne.comdležnim pravosudnim organima, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti