0.3 C
Tešanj
Nedjelja, 29 Januara, 2023
spot_img

Pas napao i izgrizao dva djeteta na dječijem igralištu

 Na dječijem igralištu u ulici Miroslava Antića u Kozarskoj Dubici pas je u petak napao i izgrizao dva djeteta.

Oba djeteta su zbrinuta u Opštoj bolnici u Prijedoru gdje im je ukazana prva pomoć.

Djeca su usljed napada preživjela veliku traumu, jedno dijete je zadobilo teške povrede u predjelu lijeve noge koja je izgrižena do kosti, dok je drugo lakše povrijeđeno, potvrdio je jedan od roditelja.

Portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević je kazala da se ovaj nemili događaj dogodio u petak oko 16 časova i 30 minuta, te da je jedan od roditelja u 19 časova i 15 minuta događaj prijavio Policijskoj stanici Kozarska Dubica .

Ona je navela da su policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica odmah preduzeli mjere i radnje u svojoj nadležnosti i predviđene zakonom, utvrdili da se radi o psu rase rotvajler, pronašli ga, sklonili  sa ulice i obezbijedili, a zatim pronašli vlasnika psa i obavijestili veterinarskog inspektora.

Protiv vlasnika psa slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kazala je Alendarevićeva.

Nezvanično saznajemo da je riječ o rotvajleru, koji je bio vlasnički pas, ali su ga vlasnici izbacili na ulicu. Stanovnici Kozarske Dubice u strahu kažu da taj pas sada slobodno luta ulicama.

Kada je u pitanju dalje postupanje sa psom, zakonska procedura predviđa eutanaziju ako se utvrdi da je pas ranije činio ovakva djela, kazali su u opštinskoj veterinarskoj inspekciji, piše Glas Srpske. 

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,401FansLike
288FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti