21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Peglanje vam je naporno? Isprobajte ove jednostavne trikove za zgužvanu odjeću

Peglanje može biti dug i naporan zadatak za koji nekima trebaju sati, ali pegla po nekima nije jedino rješenje za zgužvanu odjeću.

Jedna je stručnjakinja za čišćenje tako otkrila dva brza i jednostavna načina peglanja odjeće bez pegle i daske za peglanje, a sve što vam treba je sušilica i nekoliko kockica leda ili vlažni peškir.

Kako piše Večernji, stručnjakinja poznata kao @babs često na društvenim mrežama dijeli razne trikove i savjete za čišćenje, a ovaj je jako brzo postao popularan.

Za njen prvi savjet trebate vlažni peškir i sušilicu. Zgužvani odjevni predmet samo stavite u sušilicu skupa s vlažnim peškirom, kako bi se stvorila para koja će popraviti nabore. Sušilicu upalite na visoku temperaturu pet do deset minuta, a čim ciklus završi izvadite odjeću da se ponovno ne zgužva i odmah obucite ili objesite na vješalicu.

Za drugi vam je trik potrebno četiri do pet kockica leda koje stavite u sušilicu. Toplina sušilice će otopit led i stvoriti paru koja će izravnati većinu nabora na odjeći, a trik će najbolje djelovati na manjoj količini odjeće.

Čim odjeću izvadite iz sušilice, objesite je na vješalicu kako se ne bi ponovno zgužvala. Stručnjakinja još napominje i da ovi trikovi najbolje djeluju na pamučnoj odjeći, te na većim odjevnim i ‘ravnijim’ predmetima.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti