23.5 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Penzioner Omer Škaljo, ponovo će ovladati ZZO ZDK i raspolagati milionskim sredstvima?!

Otvoreno pismo premijeru Neziru Piviću: Ako ste govorili istinu, spriječite korupciju!

Pozivam premijera Zeničko-dobojskog kantona, koji je obećao da će se zalagati protiv korupcije, u čemu ga svesrdno podržavam, da objasni javnosti da li je njegov prvi potez upravo kontra onoga što je izjavio i obećao?!

Naime, raspisan je konkurs za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, a ne treba previše razmišljati ko će se smjestiti u direktorsku fotelju. Kontraverzni penzioner Omer Škaljo, koji je uzeo nekoliko otpremnina, ponovo će ovladati ovom ustanovom i raspolagati milionskim
sredstvima.

Dešava se to u vrijeme odliva mladih ljudi iz naše zemlje, a kojima, nažalost, i ne preostaje mnogo dok premijer Pivić trguje i postavlja penzionere za direktore a imamo itekako mlade, perspektivne i obrazovane ljude.

Pozivam premijera Zeničko-dobojskog kantona Nezira Pivića da objasni građanima da li se ovaj konkurs raspisao za penzionera Škalju? Hoće li pogaziti sve ono što je nedavno govorio, kada je pričao da će se boriti protiv korupcije?

Koje su to reference na osnovu kojih će za direktora Zavoda biti postavljen PENZIONER, a kojem je revizija utvrdila nezakonito zapošljavanje uposlenika i koji je za vrijeme direktorskog mandata imao
platu od 8.410 KM?!

Ukoliko je premijer Pivić uistinu bio iskren prema građanima kada je izjavio da je borba protiv korupcije jedan od ključnih prioriteta Vlade koju predvodi onda ga pozivam da reaguje i evo lično upozoravam na prvi slučaj korupcije koji prijavljujem javno.

Saopštenje izdao Fuad Kasumović, predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović
Fuad

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti