26.9 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Plaže već pune kupača: U Neumu očekuju rekordnu turističku sezonu

Cijene ove godine, jesu nešto veće ali u skladu sa poskupljenjima u cijeloj zemlji.

Nakon uspješne predsezone, ugostitelji, hotelijeri i iznajmljivači, očekuju rekordnu ljetnu sezonu u Neumu. Ovaj bh. grad, sve je atraktivnija turistička destinacija. Posljednjih godina, ulagalo se u infrastrukturu, a uz domaće, najbrojniji su gosti iz regiona.

U jedinom BH gradu na moru – Neumu, turistička sezona uspješno je startala. Plaže su pune kupača.

U Neum uglavnom dolaze gosti iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke i zemalja istoka. Najbrojniji su ipak domaći gosti iz Bosne i Hercegovine.

Masovniji dolazak gostiju očekuje se tokom jula i augusta, kaže naš sagovornik. Dodaje da cijene ove godine, jesu nešto veće ali u skladu sa poskupljenjima u cijeloj zemlji.

Stanko Raič, vlasnik restorana kaže da su očekivanja jako velika.

– Vidim da su hotelski kapaciteti dobro popunjeni tako da i mi očekujemo da ćemo dobro raditi ove godine.Mislim da su ta poskupljenja minimalna koliko mogu bit,mislim da je to prihvatljivo – rekao je za BHRT.

Dobroj sezoni nadaju se i iznajmljivači adrenalinskih sadržaja uz plažu.

Joža Butigan, iznajmljivač jet skija ističe da gostiju ima i da su zadovoljni.

– Cijene su prihvatljive turista ima – kaže.

Iz Turističke zajednice Neuma očekuju da će sezona biti rekordna po broju gostiju. Hotelijeri su prezadovoljni predsezonom, a kapaciteti su ističu poprilično popunjeni i za podsezonu.

Mato Matuško, predsjednik TZ Neum ističe:

– Neum ima jako kvalitetne smještajne kapacitete, bilo da su to renovirani hoteli, ili novi porodični hoteli sve je to novo. Imamo mnoštvo ugostiteljskih objekata, jako kvalitetna ponuda od ribe, ribljih specijaliteta do mesa, tako da za tu kvalitetu treba i platit – govori.

Radi se i na ponudi sadržaja za turiste.Tradicionalno “Neumsko ljeto” bogato kulturnim, muzičkim i sportskim sadržajima otvoreno je tokom vikenda, piše Hayat TV.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti