Porezna vršila racije u brojnim bh. gradovima: Brojni objekti zapečaćeni

Porezna vršila racije u brojnim bh. gradovima: Brojni objekti zapečaćeni

117
0
PODIJELI
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Mostar su 10. novembra 2022. godine izvršili 40 inspekcijskih nadzora, tzv. akcija, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Stoca, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su sedam neprijavljenih radnika, 13 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koja nisu imala instaliran fiskalni uređaj i jednog obveznika koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je sedam objekata, a u 20 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 53.700 KM, piše Oslobođenje.

NEMA KOMENTARA