18.6 C
Tešanj
Srijeda, 31 Maja, 2023

Premijer Galijašević sa saradnicima posjetio MIZ-e Tešanj

U okviru obilježavanja 15. maja Dana policije ZDK čiji je centralni program organiziran u Tešnju, premijer ZDK Miralem Galijašević sa saradnicima – ministrima Smajićem, Šahinovićem, Bašićem, Sinanovićem i Čolakoviće, te općinskim načelnikom Kaknja Mandrom, u pratnji predsjedavajućeg OV Tešanj Senada Subašića i zamjenika Općinskog načelnika Sabahudina Omerbašića, poslije klanjanja džuma-namaza u Čarši–žamiji Tešanj posjetili Medžlis IZ-e Tešanj.

Domaćin im je bio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić koji ih je upoznao sa Medžlisom IZ-e Tešanj, njegovim dosadašnjim aktivnostima, kao i planiranim aktivnostima te o saradnji medžlisa sa lokalnom administracijom, privredom i nevladinim sektorom.

Predsjedavajući OV Tešanj je izrazio svoje zadovoljstvo i čestitao Medžlisu IZ-e Tešanj na postignutom poslijeratnom uspjehu, a posebno u novogradnji i obnovi infrastrukture navodeći pri tome da su pored novoizgrađenih objekata na svim ranijim vjerskim objektima izvršeni potrebni zahvati rekonstrukcije i restauracije te temeljita rekonstrukcija odnosno novogradnja sjedišta Medžlisa u šta su uloženi deseci miliona KM, a što je pak sve vidljivo u upravo promoviranom filmu Medžlisa IZ-e Tešanj „Tešanjske džamije“.

Zahvaljujući na prijemu premijer Galijašević je čestitao Medžlisu IZ-e Tešanj na postignutim uspjesima, naveo dobru saradnju vlade ZDK sa Islamskom zajednicom kao i strukturama vlasti u Tešnju, a ovu posjetu kao dobar primjer za buduće posjete drugim sredinama, te izrazio nadu da će Tešanj i ubuduće služiti kao primjer dobre prakse u čemu ne bi trebala izostati ni podrška Kantona.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,080FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti