37.2 C
Tešanj
Petak, 12 Jula, 2024

PS Tešanj dobila nova 3 vozila

Vozni park PS Tešanj širi je za 3 nova vozila, koja im je danas dodijelilo Ministarstvo za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona. U prisustvu komandira PS Tešanj Jusufa Katice, komesara Policije ZDK Semira Šuta, načelnika Općine Tešanj Suada Huskića i Ministra za unutrašnje poslove ovog kantona Daria Pekića izvršena je primopredaja tri nova vozila marke Mazda X3 ispred PS Tešanj.

Ministar Dario Pekić je za ZOS radio kazao kako je ova donacija data u proceduru prošle godine, ali tek sa početkom ove je dočekala realizaciju.

‘’Policijska stanica Tešanj zaslužuje ovo zato što ima vrlo jaku privredu, a normalno gdje je privreda razvijena veći je i stadij problema, gužvi i svega ostalog. Naša procjena je bila da ova PS treba da dobije 3 nova vozila koja će im služiti u rješavanju kriminogenih radnji.’’- izjavio je Ministar unutrašnjih poslova ZDK.

On je pojasnio da ova vozila imaju odlične specifikacije, te će omogućiti policijskim službenicima da daju što bolji odgovor na terenu. Naglasio je da MUP ZDK namjerava nastaviti sa ovakvim projektima kako bi sve Općine na području ZDK bile maksimalno opremljene.

Komandir PS Tešanj Jusuf Katica je rekao da su zaista zadovoljni današnjom donacijom MUP-a ZDK.

‘’Naravno da su sve naše aktivnosti vezane za materijalno-tehnička sredstava i u budućem radu kao i dosadašnjem, mi ćemo gledati da ovom donacijom svoj rad unaprijedimo ka višem nivou.’’- kazao je za ZOS radio komandir Jusuf Katica.

Vrijednost donacije je 100.000 KM i dio je redovnih raspodjela materijalno-tehničkih sredstava  koje vrši MUP-a ZDK u saradnji sa Vladom ovog kantona.

Belma Hasanbašić/zosradio.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti