23 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Ramizu niko iz sela nije htio dati vodu, nosio je sa javne česme: Samo bih plakao

Ramiz Begović iz sela Putiš kod Busovače ima 73 godine i nikada u svojoj kući nije imao vodu.

Za spremanje jela i pranje, odlazio bi po vodu na javnu česmu u selo udaljenu oko 500 metara.

Uz pomoć kolica, tri puta je svakodnevno dovozio vodu za kućne potrebe.

Ovaj stari dedo živi sa unukom koji pohađa deveti razred osnovne škole. Kada su čuli za njegov problem, bh. tik-tokeri organizirali su akciju prikupljanja novca i angažirali poznatog tragača za vodom Neska Kajtaza koji je za Ramiza izbušio čak dva bunara u njegovom dvorištu.

Obadva imaju vodu, a onaj većeg kapaciteta, koristit će Ramizu da zadovolji njegove potrebe. Ovaj drugi Ramiz planira pretvoriti u hair česmu za sve ljude, putnike, namjernike, izletnike.

Njemu niko iz sela nije dao vodu na korištenje, a on je odlučio drugi bunar darovati dobrim ljudima, putnicima, namjernicima, prolaznicima, izletnicima jer su dobri ljudi i njemu pomogli da nakon 73 godine dobije vodu u svoju kuću.

Nikad nisam u životu imao vodu. Idem na javnu vodu i dovlačim, perem suđe tamo, džezve, fildžane, veš. Najmanje po tri puta…- rekao je Ramiz.

Kaže da mu je to bilo jako teško jer je ostario te i bolestan: pije šest tableta ujutru i navečer. Kada bi išao po vodu, zastao bi i pogledao na groblje: tu su mu ukopani žena, kćerka, rodbina…

Šta ću… Oči mi ostanu dole. Najlakše mi zaplakati, samo bi plakao…- ispričao je Ramiz.

Srećom, za njega će sada nastupiti nešto ljepši ili, ako ništa, lakši dani, prenosi Hayat TV.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti