Raskrsnica Jelah: Potpisani ugovori za rekonstrukciju i semaforizaciju

Raskrsnica Jelah: Potpisani ugovori za rekonstrukciju i semaforizaciju

203
0
PODIJELI

U četvrtak, 16. maja u Uredu Općine Tešanj u Jelahu potpisana su dva ugovora u vezi rekonstrukcije i semoforizacije raskrsnice (R474 i M4) u Jelahu.

To je rezultat potpisanog Sporazuma između JP Direkcija cesta FBiH, Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK i Općine Tešanj iz 2010. godine.

Potpisivanjem ovog Sporazuma jasno su definisane obaveze potpisnika, nakon čega se krenulo u realizaciju, a sve u skladu sa usvojenim Regulacionim planom Jelah.
Nakon provedenih javnih rasprava i traženja najboljeg rješenja, a nakon što su predstavnici JP Direkcija cesta FBiH, uvidom na licu mjesta zaključili da nema mogućnosti za kružni tok bez velikih troškova rušenja poslovnih i stambenih jedinica, krenulo se u javnu nabavku.

Ugovor koji je trebao biti potpisan krajem prošle godine, Kantonalna direkcija cesta je raskinula zato što najpovoljniji ponuđač nije ispunio obaveze dostave potrebnih garancija. Pokrenut je novi postupak javnog ugovaranja i nakon što su sve zakonske procedure okončane, prisupilo se potpisivanju ova dva ugovora.
Ugovor o izgradnji priključka na magistralnu cestu sa regionalne ceste i djelomičnu rekonstrukciju postojeće raskrsnice u Jelahu su potpisali Kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Raif Seferović, direktor Kantonalne direkcije za ceste Refik Zeković, direktor JP Ceste Federacije BiH Filip Vujeva, Općinski načelnik Suad Huskić i izvođač radova Edin Porobić, direktor Privrednog društvo GTPD Porobić d.o.o. Zavidovići.

Vrijednost Ugovora je 302.941,97 KM sa PDV-om, od toga učešće JP Ceste FBiH je 34,66%, Općine Tešanj 16,50% i Kantonalne direkcije cesta 48,84%.
Drugi Ugovor je o semaforizaciji dvije raskrsnice cesta M4 i R474 u Jelahu Izvođač radova je Privredno društvo STEP d.d. Sarajevo.

Vrijednost ovog ugovora je 111.329,13 KM sa PDV-om.
Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana početka radova.

 

 

Općina Tešanj/Jelah.info

NEMA KOMENTARA