19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Samel Subašić otputovao na europsko prvenstvo frizera u Parizu

Samel Subašić iz Jelaha, šampion BiH u takmičenju frizera, otputovao na Europsko takmičenje frizera u Pariz…
Ovako je to Husein Galijašević u Tešanjskom dnevniku zabilježio kada je Samel pobjedio na BiH državnom takmičenju u Banja Luci…
Iako su Tešnjaci učesnici mnogih takmičenja u raznim oblastima ipak nemaju baš puno šampiona Države. U ponedeljak sam bio u firmi Saračević d.o.o kada me Semir Subašić obavijesti da je njegov brat Samel na takmičenju frizera BiH u Banjoj Luci osvojio prvo mjesto. Dovoljan razlog da ga posjetim.
Samel je sin Muhibe rođene Saračević i Besima Subašića. Rođen je u Doboju 1983. godine.
U Tešnju je u Mješovitoj srednjoj školi završio frizerski zanat u prvoj generaciji frizera. Od 2001. do 2003. godine je radio u Doboju, a od 2004. godine u “Šopingu” Jelah otvara svoj frizerski salon.
Na zidu njegovog salona nalaze se između ostalih priznanja i tri plakete, osvojene na takmičenjima Srednjih stručnih i mašinskih škola BiH. Prvo mjesto u konkurenciji ženskih frizera je osvojio 2000. godine. Prvi put je učestvovao na takmičenju seniora na prvenstvu BiH 2003. godine i osvojio je šesto mjesto.
Ove godine državno prvenstvo je održano u Banja Luci u organizaciji jedinstvenog Saveza frizera BiH u Banja Luci (Sanel je posebno naglasio i pohvalio jedinstvenost saveza i njegov rad). Takmičilo se u 5 kategorija.
U jednoj od kategorija Samel je osvojio prvo mjesto ispred takmičara iz Novog Sada (prvenstvo je bilo otvoreno). Treće mjesto je osvojio takmičar iz Sarajeva.
U septembru Samel kao pobjednik ide u Pariz na Evropsko prvenstvo. Lijepo bi bilo kada bi nas obradovao i nekim evropskim odličijem

Povezane vijesti

Najnovije vijesti