20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Samo u BiH: Kemal upisao fakultet prije nego što je osnovan

Iako smo ranije tekstovima pisali o sumnjivim radnjama unutar “JP Komunalno Brčko” kao i nezakonitim radnjama Upravnog odbora JKP Brčko gdje su čak zbog toga Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH naredbom o dostavljanju Konkursne papirologije krenuli u istragu ovog slučaja.

U međuvremenu smo saznali nevjerovatne detalje kada je u pitanju trenutni a vjerovatno i odlazeći direktor JKP Brčko Gospodin Kemal Atić.

Naime prema informacijama i podatcima sa kojima raspolaže redakcija portal “TIMES.BA”, Gospodin Kemal Atić je za završio tri godine studija u Sremskoj Kamenici univerziteta “EDUCONS” na fakultetu za Poslovnu Ekonomiju, smjer Menadžment gdje mu je i izdata diploma 2009. godine. S obzirom na to da je Gospodin Kemal Atić stekao nakon tri godine studija diplomu to znači da je pohađao bolonjski program studija 3+2 gdje je on nakon diplome  Bachelor-a odustao od preostale dvije godine Master studija.

Nakon toga Gospodin Kemal Atić sa diplomom iz Sremske Kamenice s Univerziteta  od tri godine odlazi u Kiseljak i upisuje Vosku školu odnosno univerzitet “CEPS-Centar za poslovne studije” gdje završava samo jednu godinu odnosno vjerovatno četvrtu godinu odnosno šesti i sedmi ciklus studija. Nakon toga stiče Diplomu bachelor-a Poslovne ekonomije.

Nakon toga svoju akademsku titulu odnosno fakultetsku diplomu predaje godine 2019. na prijavljeni konkurs za Direktora JKP gdje ga Upravni Odbor JKP Brčko ocjenjuje kao najboljeg selektiranog kandidata te ga postavlja i imenuje za Direktora JKP u jednom od 100 najačih preduzeća u BiH. Nakon 4. Godine u JKP nakon sumnjivog poništenja prvog konkursa za direktora UO objavljuje drugi o čemu smo ranije i pisali.

No da se vratimo na početak, te analiziramo detalje.

Suluda je sljedeća činjenica, Gospodin Kemal Atić je upisao Fakultet u Sremskoj Kamenici kako i u priloženoj diplomi piše godine 2007. Te isti završava odmah godine 2008, prenosi crna hronika.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti