19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Suze i bijes građana zbog smrti dr. Azre Spahić: “Bila je budućnost, a ubio ju je pijani vozač!”

“Draga naša djevojčice, školska prijateljice mog djeteta, naše djece, divno dijete, Bihać plače za tobom, neka ti dragi Allah podari dženet, a porodici sabur.”

Bosna i Hercegovina danas tuguje za mladom doktoricom, 25-godišnjom Azrom Spahić.

Doktorica iz sarajevskog Doma zdravlja, rodom iz Bihaća, poginula je sinoć na Marijin-Dvoru u Sarajevu. Nju je, vozeći Mercedes, na pješačkom prijelazu pokosio Armin Berberović zvani Berba. Uz nju, teško je povrijeđena još jedna mlada doktorica – Alma Suljić, te još jedna osoba.

Od dr. Spahić, koja je nedavno završila Medicinski fakultet, danas se opraštaju mnogi. Ljuti su, uznemireni i ogorčeni. Oni koji su je poznavali kažu da je odisala dobrotom, da je bila budućnost ove zemlje i da je s njenom smrću izgubljeno ko zna koliko života koje je mogla spasiti.

“Još jedan pijani sarajevski kabadahija u akciji. Ubiše nam mladost, naše pametne i uspješne ljepotice. Ovo je već drugi put da pijani vozači ubice ubijaju našu mladost na sarajevskim pješačkim prelazima. Edita Malkoč iz Bosanske Krupe na isti je način izgubila život(…) Sinoć Azra i kolegica teško povrijeđena.

Tuga…

Sinoć je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, na pješačkom prijelazu, život izgubila naša sugrađanka Azra Spahić koja je rođena bišćanka.

Azra je bila doktorica medicine i zaposlenica JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

Neka joj je vječni rahmet i lahka crna zemlja Bosanska, a porodici sabur…”, piše njen sugrađanin Ekrem Halilagić.

Jedan od brutalno iskrenih komentara kaže:

“Ovdje se svi uporno trude da ignorišu divljački zabavu noćne auto trke. Ali, nek’ se djeca zabave, nije im babo kupio mašinu da je gleda već da pokaže odmalena mu*a, naslijeđena po obje linije, na cesti.”

Također, na Facebook stranici koja okuplja ljekare iz BiH, navodi se:

“Sinoć je u Sarajevu život tragično izgubila dr. Azra Spahić. Naše misli su uz njenu porodicu i prijatelje. Azra je bila budućnost ove zemlje – vesela, pametna, obrazovana, kulturna, dobra duša… Njen život je uzeo pijani vozač.”piše radiosarajevo.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti