2.7 C
Tešanj
Srijeda, 17 Aprila, 2024

Taksista iz Zenice dobio 12 mjeseci zatvora: Provalio u stan, pa prijetio im da će ih poklati

Dragan Miladnović je proglašen krivim zbog upada u tuđi stan te opiranja policiji pri hapšenju

Dragan Miladinović je, odlukom zeničkog Općinskog suda, proglašen krivim za krivična djela oštećenje tuđe stvari, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, na osnovu čega je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 mjeseci.

Ovaj 42-godišnji taksista je osuđen zbog nasilnog upada u tuđi stan, u kojem je razvalio vrata, lupao po zidovima i vratima, te se opirao policiji pri hapšenju. On je, prema optužnici, 11. augusta 2021. u Ulici Zije Dizdarevića u Zenici, neovlašteno ušao u stan P. A, u kojem su se nalazili S. J, P. L. A. i njeno dvoje maloljetne djece. Udarao je nogama i rukama u ulazna vrata dok ih nije razvalio.

– Ušao je u stan u namjeri da se obračuna sa P. A. Sve to vrijeme je vikao: “J…. li vam mamu, poklat ću vas sve, gdje je P. A, nemojte da ga krijete, ubiću ga čim ga vidim”. Kada se uvjerio da P. A. nije tu, napustio je stan, stoji u optužnici. Dok su P. A. i A. E. sjedili na klupi, došao je do njih svojim taksijem, izašao i krenuo prema P. A. mašući rukama, da bi u tom momentu A. E. odgurnula P. A. i rekla da idu kući. Optuženi je zaprijetio: “J…. mu majku. Daj mi pištolj da ga završim. J…. vam balijsku mater”.

Ubrzo je Miladinovića pronašla policijska patrola koju su pozvali P. L. i S. J. Kad su mu policajci rekli da će ga uhapsiti, on im se usprotivio. Tokom hrvanja sa trojicom policajaca Miladinović je jednog od njih sapleo. Na zemlji su se našli optuženi i dva policajca koja su mu nekako uspjela saviti ruke, savladati ga, te privesti u PS Centar. Prilikom borbe sa taksistom policajci su zadobili lakše povrede.

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

Najnovije vijesti