Tešanj dobio ragbi tim

Tešanj dobio ragbi tim

114
0
PODIJELI

Ragbi sport u našoj zemlji od danas je bogatiji za još jedan klub. U Tešnju su ljubitelji ovog sporta formirali Tešanjski ragbi klub. U klubu već rade dvije selekcije mladog i jedna seniorskog pogona. Prvom treningu prisustvovala je i ekipa Federalne televizije.

Uz Sarajevo, Zenicu, Tomislavgrad, Derventu, Vitez i Zavidoviće od danas i Tešanj ima ragbi klub. „Formiranje novog kluba zaista mnogo znači za ragbi u ovim okolnostim gdje se ragbisti sami finansiraju i žive i igraju ovaj sport iz ljubavi“, kaže selektor Ragbi reprezentacije BiH Safet Ćerim.

U Tešnju su ostvarili prvi cilj – masovnost. Tridesetak zaljubljenika u ragbi već je registrirano. Vrijedno se trenira. Mladi su već odmjerili snage s vršnjacima iz Sarajeva. “Najesen ili već na proljeće ćemo se uključiti u takmičarske cikluse na nivou BiH u mlađim i starijim kategorijama“, kaže predsjednik Ragbi kluba TRK Tešanj Faruk Hodžić. Prve provjere Tešanjski ragbi klub će imati krajem mjeseca na prijateljskom turniru u Derventi i sredinom jula u Tomislavgradu.

Muhamed Čabrić/Jelah.info

 

 

{gallery stories/galerije/trk}

NEMA KOMENTARA