19.4 C
Tešanj
Petak, 1 Decembra, 2023

Tešanj: Nove cijene vrtića od septembra

Od 1. septembra je novi cjenovnik usluga vrtića u Tešnju. Dobili smo saopštenje od Aktiva direktora privatnih predškolskih Ustanova Općine Tešanj koje prenosimo u cjelosti: ”

Aktiv privatnih predškolskih ustanova čine samo Ustanove sa područja Općine Tešanj upisane u Registar predškolskih ustanova Zeničko-dobojskog kantona (PPU „Dječiji san“ Tešanjka, PPU „Blizanci“ Jelah, PPU „Svjetlost“ Jelah, PPU „Revda“ Jelah, PPU „Revda“ Krndija, PPU „Nektarine“ Krndija, PPU „Evlad“ Krndija, PPU „EnTenTini“ Tešanj, PPU „Vesela družina“ Tešanj i PPU „Kinder klub“ Bukva) https://pedzavodzenica.ba/wp-content/uploads/2023/04/Predskolske-ustanove-na- podrucju-ZDK i kao takve jedine mogu obavljati djelatnost za koju su registrovane u skladu sa Zakonom i Propisima o obavljanju predškolske djelatnosti za koje postoje redovne kontrole od strane više različitih Institucija.

Kao takve našle su se pred brojnim izazovima, od perioda korone do pojave izuzetno rastuće inflacije.

Prema tome, uzimajući u obzir povećanje cijena na tržištu, posebno cijena hrane, ali i higijensko  didaktičkog materijala i svih resursa koje koristimo u obavljanju redovne djelatnosti, donosimo Odluku o povećanju cijena usluga. Obzirom na stanje na tržištu, povećanje usluga je neminovno. Korisnike naših usluga upućujemo na traženje subvencija troškova boravka djece u predškolskim ustanovama po uzoru na ostale kantone.

Sve gore navedene Ustanove usaglasile su cjenovnike, izjednačile cijene boravaka i novi cjenovnici će biti istaknuti u prostorijama vrtića. Novi cjenovnik na snagu stupa od 01.septembra 2023. godine, Predsjednica aktiva Dr. Nermina Solo Okić”.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti