20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Teška nesreća na Karušama. Trudnica i sportaš hitno prebačeni u bolnicu

Do udesa je došlo na magistralnom putu M-17 u Matuzićima dok su se članovi Kluba borilačkih sportova Borac-Jelah vraćali sa uspješnog nastupa na prvenstvu BiH u kick-boxingu

Mladi sportista E. J iz Jelaha teže je povrijeđen u udesu u subotu iza 23 sata, općina Doboj Jug. On je usljed povrede oka prevezen iz bolnice Tešanj u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalje zbrinjavanje.

Nesreća se dogodila tako što je H. A. iz Jelaha, općina Tešanj, inače trener Kluba borilačkih sportova Borac-Jelah i instruktor borilačkih sportova, krećući iz pravca Maglaja audijem (J40-E-035) prešao na punoj liniji na suprotnu stranu i direktno se sudario sa fordom ka (T93-J-595) kojim je upravljao E.Z. (1990) iz Maglaja.

U momentu nesreće u fordu se nalazila Armina , trudna supruga (koja je zbog nesreće pretrpjela šok), dok su se u audiju nalazili članovi Kluba borilačkih sportova Borac-Jelah koji su se vraćali sa uspješnog nastupa na Prvenstvu BiH u kick-boxingu održanom 9. marta 2019.godine u Mostaru gdje su osvojili 8 medalja: 2 zlatne,4 srebrene i 2 bronzane medalje i koji su nakon sudara vozila i slijetanja sa ceste takođe pretrpjeli šok.

Mladi sportista E. J je zadobio težu povredu oka, pa je nakon zbrinjavanja u JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug i Opštoj bolnici Tešanj tokom noći prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Najveći strah je takođe doživjela i mlada sportašica L. H.

Miralem Begic/oslobođenje.ba

Više izjava na oslobođenje.ba portalu

Povezane vijesti

Najnovije vijesti