10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Tokom vikenda u Općini Tešanj akcije u saobraćaju

Iz MUP-a ZDK danas su obavijestili javnost da će će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu: 26.02.2016. godine (petak), od 07.00 sati – 28.02.2016. godine (nedjelja), do 24.00 sati, realizirati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu preticanja i brzine kretanja vozila.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje u saobraćaju, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima će se vršiti kontrola, odnosno kontrolnih tački sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkim sredstvima koja će se koristiti prilikom vršenja kontrola te procedurama koje se odnose na zaustavljanje, javljanje i neodložno evidentiranje preduzetih mjera.
– Ovom prilikom upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Posebnu pažnju skrećemo vozačima na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila te načina i uslova pod kojima mogu izvršiti radnju preticanja, kao i druge radnje tokom upravljanja vozilom, kako bi na taj način zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

I dalje svakodnevno možete pratiti na nasoj stranici u rubrici Radarske kontrole (koja se nalazi u vrhu stranice), svakodnevne informacije o mjestima gdje se nalaze radarske kontrole u BiH. Informacije dobijamo iz Bihamka svaki dan.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti