2.5 C
Tešanj
Petak, 8 Decembra, 2023
spot_img

Travančić: Od malena mi je san da igram u većem klubu

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za novinare povodom dolaska novog igrača Anida Travančića.

 

“Smatram da mladi bh. reprezentativac Anid Travančić zaslužuje medijsku pažnju. FK Sarajevo danas ima već dvojicu mladih reprezentativaca i nadamo se da ćemo i trećeg riješiti do kraja prijelzanog roka. Zbog nagomilanih problema i starih stvari nismo bili u stanju da radimo stvari kao danas. Uspjeli smo konačno postići dogovor, danas smo rješavali papirologiju kada je u pitanju Kantonalsni savez Zenice. On će biti na raspolaganju treneru Musemiću za utakmicu drugog kola u nedjelju protiv Slavije. Zahvalio bih se Anidu i njegovim agentima, oni su inzistirali da on dođe u Sarajevo. Nadam se da će kvalitetnim radom izrasti u velikog igrača”, rekao je direktor Sarajeva Dino Selimović.

“Pozdravio bih sve prisutne. Dobro se osjećam, treniram i igram s prvom ekipom i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje trenera i uprave kluba koji su me doveli. San mi je od malena da igram u većem klubu u BiH. To je sada FK Sarajevo. Nadam se da ću dobro odraditi ovu sezonu”, rekao je mladi Travančić, koji će za dva kola igrati protiv bivšeg kluba Čelika.

“Mogu reći da mi je u Čeliku bilo dobro i ne mogu ništa reći protiv kluba. Profesionalac sam i moram posao maksimalno odraditi u toj utakmici koliko god budem imao šansi. Čeliku puno sreće, a neka bolji pobijedi”.

Travančić je boravio na probi u Zvezdi…

“Bio sam u Zvezdi na probi 20 dana, a najveći problemi bili su papiri s Čelikom. Nismo mogli nikako to da završimo. Ipak, ni Zvezda nije bila konkretna da ponudi nešto više. Mislim da ovdje mogu dai gram, tamo ne bih sigurno igrao, odnosno bilo bi teže. Najgore je u ovim godinama da se ne igra, dosta bih gubio. Odlučio sam doći u Sarajevo i da izborim svoje mjesto u ekipi”, istakao je mladi reprezentativac.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti