14.6 C
Tešanj
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

Turnir mjesnih zajednica: Streljaštvo.

U nedjelju, 07.01.2018. godine,  u okviru manifestacije “4. turnir mjesnih zajednica općine Tešanj”, u prostorijama streljane u objektu “Musala” u Tešnju, održan je i Turnir u streljaštvu, pojedinačno i ekipno.

U ekipnom takmičenju nastupilo je 9 ekipa, a najviše krugova pogodili su:

  1. mjesto – MZ Karadaglije, 237 krugova,
  2. mjesto – MZ Jablanica, 222 kruga,
  3. mjesto – MZ Jelah, 220 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji učestvovalo je 46 strijelaca. Rezultati strijelaca koji su nastupali ekipno su korišteni i u pojedinačnom plasmanu. Nakon zbrajanja rezultata poredak je sljedeći:

  1. mjesto – Sabira Kurtić, MZ Medakovo, 87 krugova,
  2. mjesto – Eldar Bavrk, MZ Jablanica, 85 krugova, i
  3. mjesto su podijelile Mirela Kruško i Fatima Trepčić iz MZ Šije, po 84 kruga.


Čestitamo najboljim strijelcima na postignutim rezultatima, svakako čestitke svim učesnicima, a posebno organizatoru turnira, JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj, i njihovom osoblju koje se svojski potrudilo da organizuje i sprovede ovu manifestaciju na tri fronta (mali nogomet, stoni tenis, streljaštvo).

Završnica ove manifestacije “Turnir mjesnih zajednica” je u srijedu, 10. januara, kada će biti održane finalne utakmice u malom nogometu i finalni meč u stonom tenisu, nakon čega će uslijediti i svečano proglašavanje najuspješnijih u malom nogometu, streljaštvu i stonom tenisu, te uručenje priznanja, nagrada, pehara i medalja.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti