21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

U Bobarama kod Tešnja i ove godine “Međunarodni pjesnički maraton”

Treći Međunarodni pjesnički maraton, u organizaciji Izdavačko-štamparske kuće “PLANJAX kornerc”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanje, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, održat će se u Aleji pisaca, u naselju Bobare, nadomak Tešnja, 25.maja ove godine u vremenu od od 12 do 24 sata.

Organizator je pozvao pjesnike iz regiona da uzmu učešće na njemu. Zainteresovani na E-mail: planjaxovmaraton@gmail.com trebaju, do 24. maja, poslati dvije pjesme, kratku biografiju i kontakt adresu.

Selektorica ovogodišnjeg pjesničkog maratona dr. Sc, Melida Travančić odabrat će iz pristiglih radova najuspješnije i dodijeliti plakete “Zlatni stih”, “Srebreni stih” i “Bronzani stih”. Najuspjelija pjesnička ostvarenja, njih 50, bit će objavljena tokom godine u sedmičnoj reviji “Enigmatski ĐERDAN”, u rubrici “Pjesnički maraton” koju vodi i uređuje Murisa Bašić. Dodatno, za laureate, pored plaketa, obezbijeđena je i naslovna strana ovog lista.

Za učesnike Međunarodnog pjesničkog maratona obezbijeđeno je osvježenje ipjesnički ručak.

-Pjesnički maraton je prilika da se na jednom mjestu okupe pjesnici i pjesnikinje iz Regiona, da se međusobno upoznaju i predstave svoje stvaralaštvo, te da ne zaboravimo to da nam je knjiga u ovim vremenima i dalje najbolji prijatelj, kaže Bajruzin Hajro Planjac, Predsjednik Uprave Grupacije “Planjax”, prenosi Bosna Info.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti