18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Uspješnom policijskom akcijom u vozilu pronađen 1 kg marihuane

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kriminalistički istražitelji Policijske stanice Tešanj došli su do određenih operativnih saznanja da lice Š.A. iz Tešnja, posjeduje veću količinu opojne droge marihuana.

Dana 17.09.2014. godine, u mjestu Ljetinić, općina Tešanj, policijski službenici su uočili putničko motorno vozilo marke „BMW”, registarskih oznaka A93-T-367, kojim je upravljalo navedeno lice. Istom su dali znak za zaustavljanje vozila, na što se navedeno lice oglušilo i nastavilo sa vožnjom u pravcu Doboja. Brzom intervencijom policijskih službenika, sporno vozilo je zaustavljeno u mjestu Kraševo. U skladu sa prikupljenim i raspoloživim operativnim saznanjima, izvršen je pretres navedenog vozila, kojom prilikom je na prednjem suvozačevom sjedištu pronađena pvc vrećica u kojoj se nalazio jedan paket oblijepljen selotejp trakom, sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu.

Pregledom sporne zeljaste materije, ukupne težine 1025,85 grama, indicirano je da se radi o opojnoj drogi marihuana. Navedena zeljasta materija je izuzeta radi vršenja potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a lice Š.A. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Tešanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica Š.A., rođenog 1993. godine, iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Povezane vijesti

Najnovije vijesti