32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

VIDEO: StreetBall Challenge Jelah prerasta u festival košarke

Zbog obimnog sportskog i kulturnog sadržaja StreetBall Challenge Jelah turnira u 2016. godini turnir će prerasti u festival košarke i ulične umjetnosti StreetBall Art Fest. Jedan od noviteta u sadržaju ovogodišnje manifestacije StreetBall Art Fest osim standardnog muškog streetball turnira će biti ženski streetball turnir, kao i košarkaška igraonica za najmlađe.
Kroz StreetBall turnir za djevojke želimo raditi inkluziju žena u sport na ovim prostorima i ujedno borbu protiv diskriminacije ljepšeg spola.dok kroz igraonica za djecu će promovisati košarku mlađoj populaciji! Igraonica će kroz različite načine i elemente košarkaške igre i plesa pokušati da dočara djeci i roditeljima ljepotu košarke ,a time i da osjete čari i radosti košarkaške igre.
Takođe nešto novo u ponudi festivala što se tiče ulične umjetnosti i kulturnog sadržaja će biti Grafiti/mural radionica I Hip-Hop & Street dance radionica za djecu i mlade ljude. Proširenjem kategorija i prelaskom u festival samo govori o ozbiljnosti i pristupu koju ova ekipa čini dugi niz godina uz nadljudske napore da doprinese kulturno i sportskom sadržaju Opštine Tešanj.
Informacije o projektu ”StreetBall Art Fest” možete pronaći na facebook fanpage https://www.facebook.com/2JKstreetballart/?ref=bookmarks i oficijelnoj stranici Fiba 3×3 http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ15MAGEJSZRBIH…
”Streetball Art Fest” će se održati u mjesecu julu na sportskom poligonu i dvorištu osnovne škole 1.mart Jelah pod sloganom: ”Uđi u igru i oboji nebo svojom pobjedničkom bojom!” Ujedno vam prezentujemo i video kako je to izgledalo u augustu 2015 koji je snimila ekipa iz Italije ”3on3 Basketball Board” koji su bili naši gosti.

Jasmin Kotorić

Povezane vijesti:
Video izvještaj sa ovogodišnjeg FIBA 3×3 STREETBALL TURNIRA JELAH 2015.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti