18.9 C
Tešanj
Nedjelja, 28 Maja, 2023

VIDEO: U Tešnju 12. Međunarodni turnir u golbalu

Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, Udruženje slijepih i slabovidnih osoba iz Tešnja koje okuplja oko stotinu članova i iz Usore, Doboj Juga i Maglaja, uspjelo je u Tešnju 12. put organizovati međunarodni turnir u golbalu. Riječ je o sportskoj disciplini za slijepe i slabovidne osobe u kojoj se koristi zvučna lopta. Turnir je i ove godine organizovan u okviru Kulturno-sportske manifestaicje Tešanjsko proljeće.

Teško stanje u društvu sa ostatkom stanovništva dijele slijepe i slabovidne osobe. I ne samo u našoj zemlji. Ove godine, za razliku od prošlih, na turniru se pojavilo šest ekipa.

Ni slijepe osobe iz Beograda nemaju podršku koju zaslužuju. Ove godine, zbog nedostatka novca, učešće na turniru, jedinom ove vrste u našoj zemlji, je bilo upitno.

Slijepe i slabovidne osobe iz Živinica su, očito, uvidjele da od čekanja nema koristi. Sami su formirali svoje preduzeće kako bi osigurali novac za osnovne aktivnosti.

Iako je razultat bio u drugom planu, recimo da su ove godine slavili domaćini ispred ekipe Beograda i Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva. Pokrovitelj turnira je Općina Tešanj.

federalna.ba

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,965FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti