21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Zapalio auto, nagutao se dima, uhapšen, pa hospitalizovan

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, danas su uhapsili osobu inicijala Z.Č. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Naime, nadležnoj policijskoj stanici jučer je oko 21:15 sati osoba prijavila da je neposredno prije prijave dok se nalazila u kući, čula eksploziju, te da u dvorištu njegove porodične kuće u Banjaluci zapaljeno njegovo putničko vozilo marke “VW“.

Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i potvrdili navode prijave, kao i pripadnici vatrogasne brigade Grada Banjaluka su lokalizovali požar.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti osoba Z.Č. koja je pronađena u blizini mjesta događaja te je zbog posljedica gutanja dima u pratnji policijskih službenika preveženo na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Izvršen je uviđaj, a u toku je kriminalistička obrada uhapšenog.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti