27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Župljani župe Jelah uručili donaciju u vrijednosti od 10 000 KM, porodilištu u Tešnju

Župnik župe Jelah, don Ilija Marinović, u dogovoru s načelnicom ginekološko-akušerskog odjela Opće bolnice Tešanj dr. Larisom Mešić Đogić, osmislio je i najavio božićnu humanitarnu akciju skupljanja novčanih priloga za navedeni bolnički odjel.

Cilj je bio prikupiti dovoljno sredstava za novi bolnički namještaj, madrace te posteljno ruho za porodilje i novorođene bebe.Budući da se don Ilija redovito susreće s liječnicima Opće bolnice, zajedno su prepoznali priliku za ovu hvale vrijednu akciju. Porodilištu Opće bolnice Tešanj pripadaju četiri općine ( oko 100 000 stanovnika).

U prošloj godini rođeno je 638 novorođenčadi te je na taj način ovo žila kucavica našeg društva. U prikupljanje novčanih priloga bili su pozvani svi župnici Usorskog dekanata sa svojim župljanima te su se većinom i odazvali.

U prikupljenim novčanim sredstvima prednjače župljani župe Jelah, kojoj pripada i tvrtka TIK d.o.o, koja je proizvela namještaj te nabavila prikladne bolničke madrace i posteljno ruho u vrijednosti od 10 000 KM. Bitno je spomenuti kako se ova tvrtka odrekla svojih prihoda pri nabavljanju i proizvodnji navedenih predmeta.

Prikupljeno je dovoljno sredstava za ovu akciju te je dana 21.01.2022. sve i dostavljeno te i smješteno u bolnicu. Bila je to prilika i za obilazak odjela kao i radosni susret župnika župe Jelah i načelnice odjela kao voditelja akcije te tajnice Pastoralnog vijeća župe Jelah Antonije Martinović, a i članice Ekonomskog vijeća Angele Rajkovače.

Ovom prilikom izražavaju veliku zahvalnost svima koji su sudjelovali u ovoj akciji kao i ponos na suradnju i na uspješnost ove akcije u vjeri i nadi kako će se ovaj odjel svakim danom ispunjavati plačom novorođene dječice te da će im nakon ove akcije dolazak na svijet biti bar malo uljepšan, piše ZOS Radio. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti