Bosna TS i Bihać podjelili bodove

Bosna TS i Bihać podjelili bodove

509
0
PODIJELI

Iako je termin odigravanja utakmice bio malo neobičan za tešanjske rukometaše, akteri ove rukometne predstave ponudili su zanimljivu i kvalitetnu igru. Utakmica je odigrana pred oko 70-tak gledalaca koji su bezrezervno bodrili popularne Srednjoškolce. Iako je prvo poluvrijeme iz minuta u minut bilo neizvjesno, obe ekipe su sticale i gubile prednost, igralo se gol za gol, ipak su domaćini uspjeli otići na odmor sa tri gola prednosti 14:11. Golman gostiju Sedić Haris već je na samom početku nagovijestio da je raspoložen i da će biti teško pospremiti loptu iza njegovih leđa. Početak drugog poluvremena išao je u korist domaćina koji su sve do 35. minute utakmice održavali prednost od tri gola razlike, da bi nakon toga uslijedio pad koncentracije pa gosti uspijevaju da izjednače rezultat. Nastavak utakmice protekao je u znaku izjednačene igre, da bi domaćini pokazali svoju “staru boljku” na način nedostatka snage da očuvaju prednost i dođu do trijumfa. Na kraju, izjednačena igra, povremeni pad koncentracije, određena neozbiljnost domaćih igrača dovela je do toga da se utakmica završi neriješenim rezultatom 27:27, a kako je to sve izgledalo možete pogledati u utorak na SMART-TV i MOJA TV u 21:00. Kod domaćina ponovo je dominirao Kobilica Amar sa postignutih 10 golova, uz neizbježnog Gušić Edina koji je postigao 8, dok su kod gostiju domaćim golmanima najviše muka zadavali Salkić Ismir sa 8 i Hošić Denis sa 7 postignutih golova. Ranije spomenuti golman gostiju Sedić Haris uspio je sakupiti 13 odbrana. Sudijski par Mulahasanović/Širić iz Žepča odradio je dobar posao, na čelu sa delegatom Alibegović Amarom iz Tuzle.

Bosna-TS: Sinanović, Beganović, Isaković A., Gušić 8, Hadžić, Kobilica 10, Isaković Z. 3, Handžić, Omahić, Dolamić 1, Jaćimović, Tucaković 5, Šaranović, Kotorić, Jusufbašić.
Trener: Filipović Ljubomir

Bihać: Sedić, Handukić, Salkić 8, Hošić 7, Čović, Ljubijankić S. 2, Ljubijankić N. 1, Ćehić 4, Hafurić 2, Begić 3, Beširević, Zulić.
Trener: Fuksik Zdenko

Sudijski par: Mulahasanović Jasmin/Širić Ivan (Žepče)
Delegat: Alibegović Amor (Tuzla)

Isključenja: Bosna-TS: 2 min.; Bihać: 6 min + diskvalifikacija

Sedmerci: Bosna-TS: 3/3; Bihać: 3/2

Bosna Ts- Bihać 27-27

NEMA KOMENTARA