19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Djevojke Borca nerijeseno s Modricom (2:2)

Juče (nedjelja 16.03.) u Modriči prijateljsku utakmicu su odigrale fudbalerke domaće ekipe ŽFK Modriča i naših djevojaka ŽFK Borac iz Jelaha.

Bila je ovo odlična utakmica sa puno dobre igre, prilika na obje strane, i sa čak četiri gola, a djevojke su utakmicu završile miroljubivo rezultatom 2:2.

Golove za našu ekipu su postigle Nermina Kantić i nova igračica naše ekipe Selma Zaimović.

ŽFK Modriča se takmiči u Prvoj ligi RS, i od pet odigranih kola ima pet pobjeda uz gol razliku 25:2.
Ove godine djevojke iz Modriče imaju velike planove jer se žele plasirati u Premijer žensku ligu BiH a mi im ovim putem želimo puno sreće da u tome i uspiju.

Ovu utakmicu je pratio i bivši selektor U-21 reprezenatacije BiH Nikola Nikić koji je bio oduševljen igrom djevojaka obe ekipe.

Treneri naših djevojaka Miralem Pašić i Aljo Dizdarević su bili i više nego zadovoljni sa svojim igračicama i gostoprimstvom u Modriči, i izrazili su želju i nadu da će i ŽFK Borac u što skorijem terminu uzvratiti gostoprimstvo odličnoj ekipi iz Modriče.

Ovo je bila odlična prilika za obje ekipe da se što kvalitetnije pripreme za predstojeće takmičenje koje (za naše djevojke) počinje 12. ili 13. aprila, a prvu utakmicu naša ekipa će igrati u Živinicama kod drugoplasirane ekipe ŽNK Fortuna.

Čestitamo našim djevojkama na odličnoj igri i želimo im puno sreće u nastavku sezone koju i mi navijači sa nestrpljenjem čekamo.

Fk Borac

Povezane vijesti

Najnovije vijesti