Edin Husaković na meti premijerligaša, a nada se i pozivu selektora Malkočevića

Edin Husaković na meti premijerligaša, a nada se i pozivu selektora Malkočevića

384
0
PODIJELI

Super talentovani Edin Husaković, mladi napadač FK Borac iz Jelaha, može se pohvaliti da je jedini igrač u BiH koji je u jednoj sezoni – postigao golove za tri starosne kategorije: kadete juniore i seniore! Husaković igra u Borcu iz Jelaha i bolji poznavatelji prilika u BiH nogometu, znaju da je FK Borac posljednjih godina jedan od najorganizovanijih i najmasovnijih klubova u državi.
To je klub sa izuzetno kvalitetnom omladinskom školom koji je već dao nekoliko mladih reprezentativaca BiH. Edin Husaković do sada je imao nekoliko ponuda da pređe u «veće» klubove ali, kako nam je rekao, ocijenio je kako je za njegov razvoj najbolje da ostane u Jelahu.
To se ovog proljeća pokazalo ispravnim potezom obzirom na njegov učinak i kvalitet igara koje pruža u «plavo – bijelom» dresu ekipe sa Šibova.

Husaković zabija u svim selekcijama

Da je riječ o vanserijskom golgeteru, Edin je sportsku javnost uvjerio proteklog vikenda. U dva dana postigao je dva hat – tricka! Prvo mu je to «za nogom» pošlo u subotu na utakmici seniora Borca i Stopčanice (7:0), a potom i dan kasnije u duelu kadetskih sastava Borca i Igmana iz Konjica (5:1).
Iako je u igru ušao u 75. minuti, Husaković je za 25 minuta nastupa u prvom timu uspio tri puta zatresti mrežu Stupčanice, što je podvig kakvim se mogu pohvaliti rijetki igrači u Europi, pa i svijetu. Tri «komada» nakon svega 16 sati odmora, Edin je «zabio» i vršnjacima iz Konjica! Svaka čast majstore!
Strašna golgeterska forma šesnaestogodišnjeg napadača Jelašana, nije trenutni bljesak jer je Edin samo u ovoj sezoni za kadetsku selekciju postigao 31 gol i najbolji je strijelac Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa «Centar» u kojoj je upisao i deset asistencija. Treba dodati kako je tobdžija sa Šibova zbog povrede odustsvovao sa terena tri mjeseca, pa je njegov učinak tim više fascinantan. U juniorskoj selekciji Husaković je postigao 3 gola i upisao dvije asistencije, dok je u seniorskoj ekipi postigao 4 gola.
Pored zavidnih fizičkih predispozicija i izvanrednog osjećaja za pogodak, Edina krasi i izuzetna upornost i predanost treninzima, kao i odanost ekipi koja je, kako kaže, ipak ispred pojedinačnog učinka. Sa zadivljujućim učinkom u dosadašnjem dijelu sezone, Husaković je zaslužio da na njega pažnju obrati i selektor bh. kadeta Sakib Malkočević koji bi sa jelaškim napadačem dobio na prodornosti i efikasnosti jer u sezoni pet kola prije kraja prvenstva postići 38 golova – definitivno mogu samo vrhunski igrači.

Izvor: SPORTZDK.BA

NEMA KOMENTARA