Jelah: Podignuta optužnica protiv nasilnika koji je upao u stan i napao...

Jelah: Podignuta optužnica protiv nasilnika koji je upao u stan i napao vlasnicu

4792
0
PODIJELI

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Ehsanullah Naderija (19) iz Afganistana jer je počinio krivično djelo narušavanje nepovredivosti doma u stjecaju s krivičnim djelom lake tjelesne ozljede. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Tešanj.

Afganistancu se stavlja na teret događaj od 27. marta ove godine, kada je, oko 3.15 sati u noći, u Jelahu kod Tešnja neovlašteno upao u zatvorene prostorije na drugom spratu stana, vlasništvo K. A.

Svjestan da je provalio u tuđi stan, na zahtjev vlasnice K. A., nije se udaljio, nego fizički nasrnuo na nju. Uhvatio ju je za odjeću u predjelu grudi i ruku i gurao ispred sebe u pravcu spavaće sobe, a zatim je snažno gurnuo i bacio na pod, da bi potom sjeo na grudi govoreći joj više puta da bude mirna.

Nastavio je s napadom bez obzira na to što se A. K. prepala i glasno dozivala pomoć. Ruke joj je stavio pod svoja koljena i pritisnuo o pod, a da bi je spriječio da doziva pomoć i da vrišti, jednom rukom joj je pokušavao čuvati usta, a drugom rukom joj je pritisnuo vrat.

Ženu je spasio njen djever K. E., koji je uletio u sobu i spriječio ga u daljnjem napadu. Afganistanca je izveo vani i obavijestio Policijsku stanicu Usora o napadu, piše avaz.

NEMA KOMENTARA