12.9 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

KO ĆE S CRNOGORCIMA… Takmičenje u ležanju traje već 18 dana

U Crnoj Gori je i ove godine organizirano takmičenje u ležanju.

Boris Krunić, jedan od organizatora, javio se iz Etno-sela Brezne gdje se održava takmičenje i objasnio za Newsnight kako teče takmičenje.

Prethodnih godina takmičenje je najčešće završavalo četvrti ili peti dan, a sada je već 18. dan takmičenja i preostalo je sedam takmičara. Prvi dan ih je bilo 21, prenosi N1 Hrvatska.

“Čitav život slušamo viceve i priče pa smo došli na ovu interesantnu i šaljivu ideju da napravimo takmičenje. Vidite do čega je došlo, više nije ni regionalno nego međunarodno. Imali smo takmičare iz Ukrajine, Rusije”, kaže Krunić.

Ove godine su povećali nagradu, pa sada pobjednik osvaja 1.000 eura.

“Ne znam je li to motiv da oni leže u ovolikom broju, ali uporni su”, izjavio je Krunić.

Takmičari mogu ustati svakih osam sati na 10 minuta da odu do toaleta i imaju redovne obroke. Dozvoljeni su im mobiteli, knjige, laptopi. Ukratko, sve što mogu raditi ležeći je dozvoljeno.

Dubravka je jedna od sedmero preostalih, a prije dvije godine je bila pobjednica. Kaže da se ove godine prijavila više zbog nagovora prijatelja i porodice.

“Već četvrti, peti dan telefon dosadi, više provodimo vrijeme razgovarajući jedni s drugima nego na telefonu”, poručuje Dubravka.

“Ja sam do ove godine bila šampion u izležavanju, a radim dva posla, radim kao kuharica, i ovo mi je baš dobro došlo da odmorim”, dodaje Dubravka koja inače radi kao kuharica.

Druga takmičarka je čekala tri godine da se prijavi i kaže da planira ustati kad joj dosadi, ali još ništa od toga.

“Nisam ja zbog toga tu, već da pobjedim sebe. Ovo je psihološka igra, nije ovo samo zbog nagrade”, kaže i dodaje da joj novac nije glavni motiv, piše Bosna Info.

“Iskreno da kažem ne. Meni su dolazili moji i molili da ustanem i da mi daju 1.000 eura, ali ne. Želim pobijediti, idem do kraja, zato sam i došla. Već sam sebe pobijedila jer sam mislila da neću izdržati 18 dana, tako da ne odustajem nikako.”

Povezane vijesti

Najnovije vijesti