20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Na sjednici UO FK Borac Jelah analizirana finansijska situacija kluba

Kako je saopćeno na zvaničnoj stranici FK Borac Jelah na sjednici Upravnog odbora donesena je odluka o datumu održavanja redovne godišnje skupštine.

Između ostalog navodi se da su prije početka radnog sastanka svi članovi Upravnog odbora uputili zahvalu dosadašnjem sekretaru Emiru Kotoriću, koji je nakon višedecenijskog izuzetno uspješnog rada prepustio svoje mjesto sekretara u klubu.

Na sjednici je donesena odluka o datumu održavanju redovne godišnje skupštine kluba, a ona će se održati 04.02.2024.godine. Za taj dan je predviđena i prozivka igrača seniorske ekipe nakon koje će slijediti početak priprema za proljetni dio prvenstva.

Zaključeno je i da je finansijska situacija u klubu stabilna, a finansijski izvještaj će biti dostupan na skupštini.

“Članovi UO su, upoznati sa rezultatskim učinkom svih naših takmičarskih selekcija, donijeli zaključak da rezultati svih selekcija nisu zadovoljavajući i da u nastavku takmičenja trebaju svi da daju svoj maksimum kako bi se ovi loši rezultati popravili i bili u skladu sa statusom FK Borac Jelah. Ipak i pored svih problema vezanih za tešku prošlu godinu i lošije takmičarske rezultate zaključili su da je atmosfera u klubu dobra.” – navodi se između ostalog u saopćenju.

Na sjednici se raspravljalo i o teškoćama vezanim za pribavljanje finansijskih sredstava za klub, a koja su znatno pogoršale kazne saveza zbog navijača koji su u dva navrata koristili zabranjena pirotehnička sredstva.

“Najavljeno je i pooštravanje mjera za sprečavanje ovakvog načina namjernog pravljenja finansijske štete našem klubu ukoliko se nastavi koristiti pirotehnika na našim Šibovima.I ovim putem koristimo priliku da pozovemo sve naše navijače i prijatelje našeg kluba da kupovinom članske karte stanu uz naš klub. U životu je važno biti BORAC !” – poručili su iz ovog fudbalskog kluba.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti