2.7 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Otac djevojčice iz Žepča : Došla mi je i rekla “Babo, vidi šta mi piše ovaj čovjek”, a on joj šalje “Ti se meni sviđaš”

Bosanskohercegovačka javnost šokirana je još jednim slučajem, kako tvrde roditelji maloljetne djevojčice iz Žepča rođene 2009. godine, pedofilije koji se dogodio jučer.

Podsjetimo, roditelji su napravili sačekušu Mladenu Cvitanoviću, biznismenu iz Žepča, koji je dogovorio susret sa maloljetnom djevojčicom.

Kada se pojavio na motoru, otac djevojčice ga srušio sa motora, a potom udarao u predjelu glave dok je na sebi imao kacigu. Cvitanović je tada vikao “upomoć, upomoć”, da bi poslije toga počeo prijetiti smrću ocu djevojčice, a potom i policiji koja je nedugo zatim došla na lice mjesta. Sve vrijeme Cvitavnoić nije negirao da je pisao poruke djevojčici, koja ima 12 godina, nego tvrdio kako na osnovu fotografija nije mogao zaključiti da je maloljetna i da ima svega 12 godina.

U ekskluzivnoj ispovijesti za portal 072.info otac djevojčice (identitet poznat redakciji, op.a.) dao je komentar na ovaj nesvakidašnji događaj, zbog kojeg će, kako kaže, morati svoju djecu odvesti u Austriju gdje inače ima firmu i radi.

Došao sam tek iz Austrije, da bi mi moja kćerka došla i rekla “Vidi, babo, šta mi pše čovjek”. Kada sam pogledao, vidim da joj piše “Ti se meni sviđaš”; otkriva u razgovoru za 072info otac djevojčice.

Ističe da mu je druga kćerka blia u bolnici u Sarajevu, da je imao i drugih problema zbog čega nije on odmah reagirao na poruke i nazvao Cvitanovića nego da se sve dogodilo ispred bolnice.

Došli smo da kćerka koja je bila u bolnici obavi previjanje. On se pojavio. Nisam se mogao kontrolisati. Svaki čovjek koji ima dijete treba se staviti u moju poziciju. Smatram kako sam samo stao u zaštitu svog djeteta, ali i da bi svaki roditelj i normalan čovjek uradio isto. Žao mi je samo jer nije dobio ono što je trebao i zaslužio; govori otac djevojčice.

Zakon u BiH je takav kakav jeste. Nakaradan. Kažu mi iz policije da mu ništa ne mogu. Međutim, jedan policajac, ne bih ga imenovao, mi je također rekao “Svaka ti čast, ne može ti doći velika kazna”. Neka me kazne, imam od čega platiti. To je nebitno; priča otac.
Nisam prijavio. Tu je bila policija i sve čula.

Šta ja tu trebam? Ljudi idu u zatvor zbog metra drva koje ukradu radi neimaštine, a evo u ovom slučaju očigledno nema sankcije. Vjerovatno treba pasti mrtva glava da se nešto uradi. Koliko je, nažalost, ovakvih slučajeva da djeca o tome šute i ne smiju reći? Koliko je pedofila u našoj zemlji, to niko ne zna… Imali smo prošle godine primjer ovdje u Begovom Hanu, međutim, taj čovjek i dalje slobodno hoda; ogorčen je otac.

 

izvor_ 072.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti