3.5 C
Tešanj
Srijeda, 17 Aprila, 2024

Ramo Isak: Zahtijevat ću isključenje iz stranke Fahira Sole i Samira Sivića

Cijenjeni građani, na protekloj 5. sjednici Skupštine ZDK postavio sam poslaničko pitanje, a sve tragom informacija koje sam dobio, direktoru Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, da li je bio kontaktiran i pozivan od strane bližeg srodnika zastupnice na sastanak, gdje su mu postavljana pitanja koja bi mogla izazvati zloupotrebu položaja i utjecaja.

Dozvoliti da o bitnim stvarima jedne ozbiljne stranke, koja je na proteklim izborima u ZDK osvojila deset hiljada glasova, odlučuju ljudi koji ne znaju osnovne stvari, poput one da rukovodeći državni službenici i samostalne uprave ne mogu biti predmet političke raspodjele, krajnje je pogubno i katastrofalno.

Kao Regionalni predsjednik NES-a zakazat ću hitnu sjednicu Regionalnog odbora, na kojoj ću zahtijevati isključenje iz stranke Fahira Sole i Samira Sivića (oca kantonalne zastupnice Almine Sivić) zbog političke trgovine utjecajem.

U protekle četiri godine znatno smo popravili ugled stranke i uradili mnoštvo korisnih stvari za naše građane, koji su to prepoznali i ukazali nam svoje povjerenje na prethodnim izborima.

Ovakve “prljave” igre zasigurno nisu po volji deset hiljada glasača NES-a u ZDK, i ja kao Regionalni predsjednik ne mogu dopustiti da se ovakve stvari dešavaju i kvare ugled stranke, ali i svih onih koji podržavaju ovu političku opciju.

Ljudima koji se služe ovakvim stvarima jednostavno nije mjesto u političkom životu i ne želim da isti budu dio moga tima.

Pozivam i nadležne organe da ovaj slučaj ispitaju, i na kraju, ukoliko postoji osnova, pokrenu i postupak o zloupotrebi položaja.

Ramo Isak, predsjednik Regionalnog odbora NES-a, piše ZOS radio.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti