21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Sportske igre mladih nastavile put i u Tešnju

Najljepša sportska priča, BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoj put i nakon uspješno održanih Igara u 20 bh. gradova stigle su u Tešanj.

Djevočicama i dječacima iz Tešnja na takmičenju pridružili su se mališani iz Doboja, Teslića, Usore i Maglaja. Učesnici su imali priliku takmičiti se u malom nogometu i uličnoj košarci, u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi.

U okviru Igara mladih održan je i Coca Cola CUP u malom nogometu za kategoriju 2000. godište i mlađe, čime su takmičenja zvanično počela. Coca Cola CUP je svečano otvoren početnim udarcem gospodina mr. sc. Suada Huskića, načelnika Opštine Tešanj.

“Zadovoljstvo je ugostiti ovakav projekat u Opštini Tešanj drugu godinu zaredom. Fair play, prijateljstvo i tolerancija su ono što danas promoviramo na terenu gradske dvorane. ”, istakao je Suad Huskić, načelnik Opštine Tešanj.

Najbolje ekipe su se plasirale na finalno takmičenje, koje će biti organizirano u Sarajevu od 18. do 22. augusta naglasila je Naida Pekmezović, PR Sportskih igara mladih: “Radujemo se ponovnom druženju sa svim pobjednicima regionalnih takmičenja iz 28 bh. gradova, kao i sa pobjednicima iz Tešnja.”

Mališani iz ekipe BH Barca su najbolji u malom nogometu za 2004. godište i mlađe: “Jedva čekamo dolazak na finale u Sarajevo i da se družimo sa drugim finalistima.”, rekao je Benjamin Bukvić iz ekipe BH Barca.

Igre mladih i ove godine na svim terenima, u 28. bh gradova promoviraju toleranciju, razumijevanje, poštovanje, strpljenje, prijateljstvo i fair play u okviru projekta ‘Fer igra za fer djetinjstvo’, u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finanijsku podršku USAID-a.

Regionalna takmičenja se nastavljaju, a naredni grad domaćin Igara mladih je Visoko. Prijave su još uvijek otvorene, putem www.igremladih.ba ili broja telefona 033 711 930.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti