28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

VIDEO: U Tešnju otvoren 11. sajam privrede ‘Biznis 2015’

Svečanom ceremonijom u Tešnju je danas otvoren 11. sajam privrede “BIZNIS 2015” Tešanj, manifestacija koja do 23. maja okuplja izlagače iz Bosne i Hercegovine.

Svečanom ceremonijom u Tešnju je danas otvoren 11. sajam privrede “Biznis 2015” Tešanj, manifestacija koja do 23. maja okuplja izlagače iz Bosne i Hercegovine.

Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, koji je ujedno i organizator Sajma, istakao je da je Tešanj zahvaljujući brojnim uspješnim poslovnim subjektima kojima je sjedište i sam postao svojevrsni brend za poslovni uspjeh, čemu je svakako doprinijela i lokalna zajednica.

– Tešanj kao mikrolokacija nudi drugačiju priču o bosanskoj realnosti i može poslužiti kao dokaz i inspiracija drugima da je partnerstvo recept za uspjeh. Uz posvećenost marljivost i kreativnost uspjeh ne izostaje – kazao je Brka i dodao da privrednici mogu i bolje da se brinu za zajednicu.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji je poručio da je krajnje vrijeme da se posveti pažnja privredi, te da je ključ uspjeha u malim sredinama koje se razvijaju i koje su dobar pokazatelj uspjeha.

– Samo četiri sredine u FBiH, Tešanj, Gračanica, Goražde i Gradačac imaju veću potrošnju struje u industriji nego u domaćinstvu. To dovoljno govori da su male sredine preuzele primat i mi moramo nastaviti širiti ovu listu – rekao je Novalić.

Prisutnima se obratio i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko, koji je naglasio da je Tešanj primjer koji treba slijediti.

– Tešanj je oaza optimizma. Ovdje ljudi pokazuju kako mogu sarađivati unutar BiH, ali i s partnerima u svijetu. Stipendiraju mlade i šire znanje. Ovo je lijepa priča koja se mora proširiti na cijelu BiH i ja sam duboko ubijeđen da je to moguće – istakao je Inzko.

Sajam na 6.500 kvadratnih metara će ugostiti više od 80 izlagača, pretežno privrednih subjekata iz oblasti metala, prehrane i tekstila.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 9.30 do 18.00 sati, uz besplatan ulaz, saopćili su organizatori.

federalna.ba/Fena
.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti